Borstfeiten

Borsten hebben al eeuwen de aandacht van de mens. Deze aandacht wordt door divere dingen gevormd. Niet alleen dienen ze om ons nageslacht te voeden, bovenal vormen ze een serieuze aantrekking op zowel de man als de vrouw. Over borsten valt er dan ook heel wat te vertellen.

-Borsten nemen 25 procent in omvang toe als je opgewonden bent. Ook kunnen de tepels wel een centimeter langer worden.

-Het roze tepelhof van de vrouw wordt tijdens de zwangerschap groter en donkerder. Na de geboorte krijgt het tepelhof nooit meer zijn oorspronkelijke kleur terug.

-In het oude Rome poederden vrouwen hun tepels om hun borsten er appetijtelijker uit te laten zien.

-Sommige vrouwen raken seksueel opgewonden door borstvoeding te geven. Ze produceren dan hormonen die ook vrijkomen bij een orgasme.
Diezelfde hormonen zijn er verantwoordelijk voor dat bij veel hoogzwangere en zogende vrouwen melk uit de borsten druppelen als ze klaarkomen.

-De geur van zogende vrouwen én die van pasgeboren baby's kan ervoor zorgen dat andere vrouwen zin in seks krijgen . Het zou een biologische manier zijn waarop vrouwen aan elkaar duidelijk maken dat de omgeving geschikt is voor het verwekken van kinderen.

-De tepelhoven bevatten kliertjes die geursignalen afgeven. Het zijn dezelfde soort klieren als degene, verantwoordelijk voor de seksuele geur van de oksels en de geslachtsdelen. Mannen schijnen zich niet bewust te zijn van die geurtjes, maar ze hebben wèl invloed op hun seksuele opwinding.

-De gemiddelde borst weegt ongeveer 250 gram. Ze heeft een afmeting van ongeveer 10 cm doorsnee en 7,5 cm van de borstkas tot de top van de tepel. De gemiddelde behamaat is 80 B.

-Meer dan 35% van de vrouwen is ontevreden met haar cupmaat. Negen procent overweegt een borstvergrotende operatie.

-Borsten kan je niet trainen, simpelweg omdat er geen spieren in zitten. Wel kunnen een goede lichaamshouding en training van de spier ónder de borst ervoor zorgen dat je borsten er steviger uitzien.

Adverteren bij Daisycon