Vrijmuziek

Een goede romantische avond met een eventuele sensuele afloop is grotendeels gebaseerd op een goede romantische achtergrondmuziek. Daarom is hieronder een top 10 van romantische albums weergegeven die de avond de juiste romantische tint kunnen geven.

1. Barry White (1972 – 2008)
Barry “the Walrus of love” White is de ultieme slaapkamer muziek. De zwoele stem en romantische melodieën zorgen voor een ultieme romantische avond.

2. Sade Diamond Life (1984)
Het debuutalbum van Sade was een groot wereldsucces. Op het album staan onder andere de topper Smoot Operator. Sade herken je door haar sensuele stem waardoor de avond een romantisch slot tegemoet gaat.

3. Enigma The Cross Of Changes (1994)
De muziek van Enigma bevat mysterieuze klanken die je avond tot in de late uurtjes in onvergetelijke sferen laten vergaan.

4. Portishead Dummy (1994)
De rustige zwoele muziek en stem van Beth Gibbons zorgen ervoor dat de avond rustig in de romantische sferen voort gaat.

5. Marvin Gaye Let's get it on (1973)
Marvin Gaye heeft zeer mooie muziek gemaakt. Daardoor heeft hij ook zijn plek verdient in deze top van romantische muziek.

6. Frank Sinatra In the wee small hours (1954)
Frank had liefdesverdriet, omdat het net uit was met filmster Ava Gardner, toen hij dit romantische album opnam. De romantiek uit de jaren ’50 fluisteren dan ook uit de boxen.

7. Marco Borsato
Volgens sommige kan een Nederlandse artiest geen romantische CD maken. Toch heeft deze Nederlandse artiest een mooie romantische CD gemaakt als de nummers zoals ik leef niet meer voor jou en dromen zijn bedrog eruit haalt is zijn muziekportfolio een mooie romantische compositie.

8. Otis Redding The Otis Redding Story (1989)
Dit hele album bevat geweldige nummers zoals het bekende “(Sitting on) The Dock Of The Bay” en de wat minder bekende nummers als “Try a little tenderness”, “These arms of mine” en “I've been loving you too long”.

9. Annie Lennox Medusa (1995)
De stap van Annie Lennox om op zichzelf te gaan heeft goed uitgepakt met een van de mooiste albums allertijden: “Medusa” . Swoele en romantische nummers als “Wainting in vain” en “No more I love you”s” maken de avond helemaal compleet.

10. Filmmuziek (OST)
Naast al deze romantische artiesten van deze artiesten Een goeie tip is ook: filmmuziek. Een soundtrack van een gemiddelde romantische komedie zit vol met overgevoelige muziek. Enkele toppers: “Shall we dance?”, “Sleepless in Seattle”, “You've got mail”.

Adverteren bij Daisycon